Kézfertőtlenítő

Te is folyékony szappant használsz otthon? Érthető, hiszen így kerülheted el a legbiztosabban a fertőzéseket! Amikor emberek közé mész, sosem szabad megfeledkezni a kézmosásról, főleg az influenzaszezonban fontos a kórokozók terjedésének megakadályozása!

Folyékony szappan

A régi időkben, amikor általánossá vált a szappan használata, akkor a szappannal mindenüket mosták az emberek. Aztán egyszer csak az orvosok és gyógyszerészek kiderítették, hogy a szappan és a folyékony szappan nem jó a bőrnek, mert a pH-ja nem bőrbarát, és elkezdték a bőr-semleges szintetikus folyékony mosakodó szereket gyártani, és sikeresen elhitették, hogy azok jobbak, mint a szappan vagy a folyékony szappan. Manapság viszont a bőrgyógyászok ismét javasolják a szappant, mondván, hogy még mindig a legkevésbé irritáló mosakodó szer.

A szappan legfontosabb tulajdonsága, hogy jól tisztít.

Ennek köszönhetően a szennyeződések nem mérgezik tovább az élő szöveteket, nem tömik el a pórusokat, bőrünk szabadon lélegzik és él, így öngyógyító mechanizmusai is beindulhatnak. A bőrfelület megtisztítása után végre lehetővé válik a regeneráló hatóanyagoknak a bőr mélyebb rétegeibe való bejutása.

A bőrápoláson belül külön kategóriát képez az arctisztításra alkalmas szappanok, folyékony szappanok alkalmazása. Napjainkban szappan megnevezéssel többféle mosakodó szert találunk, hiszen ide tartoznak a kemény és a folyékony szappanok, amelyek lehetnek természetes és szintetikus alapanyagúak.

Be kell vallani, hogy az arctisztításra alkalmas szappan kérdése elég kényes téma.

A valódi szilárd szappan növényi és állati zsírokból, vagy a kettő kombinációjából készül nátronlúggal. Így a zsírok elszappanosodnak és egyfajta alkáli sóvá és glicerinné válnak, ez tudja őket tisztító hatásúvá tenni.
A különbség egy mosószappan és egy személyi higiéniai célokra, azaz a mosakodásra való szappan között egy bizonyos százaléknyi el nem szappanosított zsírmennyiség, zsírfelesleg jelenléte, amelyet a mosakodásra alkalmas szappanokba tesznek.
Ezzel a bizonyos el nem szappanosított olajjal egyfajta visszaállító lemosás valósul meg: ez az olajmennyiség arra való, hogy visszaadja a bőrnek az eltávolított lipidjeit.

Természetesen ezeknek az általában növényi eredetű zsíroknak a kombinációja nem hasonlít a bőr faggyújának összetételéhez, de legalább csökkenti a tisztítás agresszivitását.

Hogyan érdemes folyékony szappant választani?

Mindenki bőre különböző, ebből következik, hogy nem egyforma szappant, folyékony szappant kell használnunk.

Érdemes olyan szappant választanunk, ami nem tartalmaz elszappanosított kókuszolajat, ugyanis ha benne van, akkor a szappanunk, folyékony szappanunk szárító hatású lesz. Arra is célszerű odafigyelni, hogy a szappanunkban, folyékony szappanunkban ne legyen allergizáló illatanyag. Célszerű olyat választani, ami kizárólag illóolajokat tartalmaz.

A szappanunknak, folyékony szappanunknak viszont mindenképpen kell tartalmaznia lipideket, melyek nem szappanosodnak el. Ilyen lipidek például az olíva, jojoba, avokádó, dió és a lenmagolaj, illetve a sheavaj.
Azonban, ha extra védelemre vágyunk a gombás és egyéb fertőzésekkel szemben, és az alapos tisztálkodásról sem szeretnénk lemondani, akkor nagyon jó választás lehet a MediNatural teafaolaj folyékony szappan.

A MediNatural teafaolaj folyékony szappan jó hatással van a viszkető, húzódó bőrre, lággyá és selymessé teszi azt.

Az teafaolaj esszenciális hatásának köszönhetően enyhíti az aknés, pattanásos, mitesszeres bőrproblémákat. A MediNatural teafaolaj folyékony szappan nemcsak normál mosakodásra használható, hanem zuhanyzáshoz és fürdéshez is. A készítmény bababarát, de kiválóan alkalmazható borotválkozáshoz és hajmosáshoz is.


A MediNatural teafaolaj folyékony szappan a természetes teafaolaj fűszeres kámforos illatát hordozza, melyet narancsolajjal lágyítottak a készítés során.


A MediNatural teafaolaj folyékony szappan százszázalékosan mentes a káros anyagoktól, nem tartalmaz mesterséges színezékeket és illatanyagokat sem. Ezért akiknek érzékeny a bőrük, azok is bátran tudják használni. A termék használatától a bőrünk garantáltan selymes és puha lesz.