Arcolaj

Arcolaj kínálatunk olyan bőrápolókat foglal magába, amelyek hidratálják és megnyugtatják a bőrödet, ezáltal megőrzik annak feszességét.

Választékunkban többek között a népszerű csipkebogyó olajból készült termékek is megtalálhatók, győződj meg róla magad, miért ilyen népszerűek ezek a termékek!

Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft

Mire való az arcolaj?

Az olajok értékes hatóanyagai – esszenciális zsírsavak, vitaminok, ásvá­nyi anyagok, foszfolipidek, növényi szterinek, kis menyiségben antioxidánsok – táplálják és hidratálják a bőrt. Az olajok természetes módon akadályozzák meg a bőr túlzott vízvesztését. A bőr egészséges működése, hidratáltságának fenntartása érdekében mindenféle bőrtípusnak szüksége van az olajra: bár a bőr hidratáltságát a benne lévő víz adja, és nem az olaj, ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű víz legyen a bőrben, szükség van olajra is, különben a bőr külső rétegéből a víz elpárolog. Míg a zsíros bőr általában nem szenved hiányt olajban, a száraz igen, ezért ez utóbbi jobban igényli a külső pótlást, viszont a zsíros bőr is ugyanúgy igényelheti, így példádul télen, vagy ha valamilyen károsodás éri a bőrt, ezért az arcolajok bármelyik bőrtípus esetében hasznosak lehetnek.

Hogyan is használjuk az arcolajokat? 

A hiedelmekkel ellentétben a MediNatural arcolajok önmagukban is használhatók, körkörös mozdulatokkal a bőrbe masszírozva táplálják a bőrt és kezelésbe veszik a ráncokat, kiegyensúlyozzák a faggyútermelést. Természetesen még hatékonyabbak, ha az arcolajokat, hidratálás felturbózásához vetjük be a hidratáló krémek párhuzamos használatával.

Arctisztítás
Az arc előkészítése – azaz a letisztítás – a bőrápolás legfontosabb lépése, ez teszi lehetővé, hogy nap nap után megújuljon a bőröd. Mindig tiszta bőrre van szükség ahhoz, hogy az olaj felszívódhasson és megfelelő hatékonysággal működjön. Amennyiben a bőrödön szennyeződések vannak, az arcolaj nem jut be a bőrbe. Tehát ne feledd! Az első lépésként mindig tisztítsd meg az arcbőrödet a szennyeződésektől, erre tökéletes választás a C-vitaminos anti-aging arctisztító.   

A bőr nedvesítése
– elengedhetetlen lépés a természetes olajok használata előtt! Az arcolajok alapvetően úgy tudják ellátni a bőr hidratálását, hogy beépülnek a bőrbe és nem engedik kipárologni annak víztartalmát, ami ezáltal jóval hidratáltabb tud maradni. Az arcolajok felvitele előtt, ezért elengedhetetlen a bőr alapos nedvesítése! Erre tökéletes választás hidratáló arcpermet használata, de tiszta víz is alkalmas erre a célra!

 ► Szépen körkörösen masszírozd be, lentről felfelé és bentről kifelé haladva.

Hová építsem be a rutinomba a arcolajokat?

Alapszabály: a könnyűtől a nehezebb, testesebb kozmetikumok felé haladj! Ha nem a helyes sorrendben viszed fel a bőrápolóidat, a hatóanyagok sem tudnak megfelelő módon felszívódni.
Ami annyit tesz, hogy először mindig a könnyű vizes, géles állagú formulákat kend fel, majd jöhetnek az egyre testesebb, zsírosabb, olajosabb textúrák.

A tökéletes hatás érdekében a hidratáló krém felvitele után vidd fel a bőrödre az arcolajat, bár előtte is el lehet oszlatni pár cseppet a bőrön – azért előnyösebb az arcolajokat a bőrápolási program végére hagyni, mert így segít benntartani a bőrben az előzetesen felvitt hidratáló nedvességtartalmát. Minden általunk forgalmazott növényi eredetű arcolaj  tartalmaz több-kevesebb antioxidánst, és hasznos savak is található bennük. A bőrnek a „minél több, annál jobb” elv alapon sok-sok hasznos összetevőre van szüksége ahhoz, hogy kiteljesedhessen a ragyogása.

Az arcolaj tehát roppant hasznos, és nagyon sok olyan pluszt tud adni a bőrünknek, amit más termék nem.

Reggeli példarutin - Bőrápolási program

1. Arctisztítás 
2. szérum, szérumok (vizes, géles)
3. hidratáló krém

4. Arcolaj
5. Fényvédő

Esti példarutin - Bőrápolási program

1. Arctisztítás 
2. Hámlasztó
3. szérum, szérumok (vizes, géles)
4. Hidratáló krém
5. Arcolaj

Melyik arcolaj a legjobban ajánlott?

Mindig a bőrtípusodnak megfelelő olaj a legjobb választás számodra!

Arcolaj száraz bőrre:

Ha száraz a bőrünk, és nem találunk olyan hidratáló krémet, ami megszünteti a bőrszárazságot, akkor kiváló természetes megoldás néhány csepp olaj segítségével feltuningolni a hidratáló krémet. Egy arcolaj,  szintén kiváló választás a szemkörnyék érzékeny bőrének az ápolására.
Természetes összetevői segítenek abban, hogy a bőröd tökéletesen felfrissüljön, új, vidám, egészséges arcszínt kapjon. Hidratálják és megnyugtatják az arc bőrét, segítik annak feltöltődését, elősegítve a természetes kollagén termelését, ezáltal megőrizve az arc feszességét, rugalmasságát. 

 száraz bőr: gránátalma olaj, argán olaj, avokádó olaj, ligetszépe olaj, Q10+Acmella olaj szérum, édesmandula olaj, sárgabarackmag olaj

Arcolaj  érett bőrre:

Az öregedő bőrnek különösen nagy szüksége van tápanyag utánpótlásra, a sejtek megújulására, a bőr szerkezetének javítására. Az érett bőr ápolásának legfőbb célja a bőr nedvességtartalmának és rugalmasságának fokozása és a ráncok csökkentése. Ehhez a hidratálás mellett a feszesítés és a ránctalanítás a legfontosabb feladat. Mindezekben segítségünkre lehet egy jól megválasztott természetes olaj, – amit egészítsünk ki, a bőr öregedési folyamati ellen ható összetevőkben gazdag szérummal és hidratáló krémmel.

► érett bőrre: Q10+Acmella olaj szérum, gránátalma olaj,  ligetszépe olaj, csipkebogyó olaj, sárgabarackmag olaj, gránátalma olaj, illatos argán-geránium bőrápoló olaj, avokádó olaj

Arcolaj kombinált, zsíros bőrre:

Hatékonyan tudjuk az olaj erejét a kombinált bőr szárazabb, húzódó területein bevetni. Az arcolaj arra hivatott, hogy helyreállítsa a bőr zsírháztartását, és megerősítse a természetes faggyúréteget, ami ezáltal hatékonyabban tudja benntartani a nedvességet. Ennél a bőrtípusnál kiemelten fontos, hogy az olajok gyorsan be tudjanak szívódni és ne tömítsék el a pórusokat. Az olajszérum a faggyúval keveredve lágyítja azt, így a pórusok kevésbé tudnak eltömődni. A MediNatural jojoba bőrápolóolaj és MediNatural illatos argán-geránium bőrápoló olaj remek választás zsíros bőrre 
Szabályozzák a faggyútermelést: A csipkebogyóolaj és a szőlőmagolaj úgynevezett szárító olajak – összetevőként csökkentik a bőr zsírosságát és a pórusok méretét. 

► kombinált, zsíros bőrre: jojoba olaj, szőlőmag olaj, csipkebogyó olaj, Q10+Acmella olaj szérum

Arcolaj érzékeny bőrre:

Azoknak, akik  tápláló és egyben hatásosan nyugtató arcolajat keresnek érzékeny bőrre, a legjobb választás a MediNatural ligetszépe bőrápoló olaj és a MediNatural sárgabarackmag bőrápoló olaj.

érzékeny bőrre: ligetszépe olaj, sárgabarackmag olaj, édesmandula olaj
 

Arcolaj karikás táskás szemre:

zöldkávé olaj

Borotválkozás előtti arcolaj férfiaknak:

A legtöbb férfi úgy érzi, a borotválkozás előtti olaj használata fokozza és megkönnyíti a borotválkozás élményét, előzetes védelmet nyújtva arcbőrének. A legtöbb férfi arról számol be, hogy arca kevésbé hajlamos a kellemetlen szőrbenövésekre az olaj használatának köszönhetően.

Borotválkozás előtti arcolaj használata nagyon egyszerű. Előbb alaposan öblítsd le az arcod meleg vízzel és tegyél a tenyeredbe néhány csepp olajat. Dörzsöld össze két tenyered, hogy az olaj egyenletesen elterüljön ezután pedig finom mozdulatokkal masszírozd az olajat abba a részbe, aminek a borotválására készülsz. 

► Remek választás erre célra a jojoba olaj, az édesmandula olaj, az argán olaj és az avokádó olaj.