Wise Tree Naturals Gyulai termálbalzsam 100ml

Raktáron

Ízületi vagy reumatikus fájdalom kínoz? Természetes gyógyírt szeretnél? Egy új fejlesztés, amely magában hordozza a gyulai termálvíz és a gyógynövények gyógyító erejét.

Kiszerelés: 100 ml (kb. 1-2 havi adag) vagy 200 ml (kb 3 havi adag)

-30%
2 730 Ft
3 900 Ft
Egységár: 27 Ft/ml
Kezdete: 2021.03.30   A készlet erejéig!
Összehasonlítás
Kedvencekhez
A vásárlás után járó pontok: 54 Ft
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
ÖSSZETEVŐK

Összetevők (INCI): Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Boswellia Serrata Extract, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Dimethylsulfone, Solidago Virgaurea Extract, Zingiber Officinalis Root Extract, Arnica Montana Flower Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Rhodiola Rosea Root Extract, Glyceryl Caprylate, Hamamelis Virginiana Extract, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Ananas Sativus Fruit Extract, Zingiber Officinale Root Oil, Piper Nigrum Seed Extract, Tocopherol, Mentha Piperita Oil, Ethylhexylglycerin, Squalane, Xanthan Gum, Glyceryl Linoleate, Sodium Phytate, Citral*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*.

* Természetes növényi illóolajok összetevője.

Összetevők részletesen:

Víz / Aqua

Gyulai gyógyvíz.

A gyulai termálkút vizét gyógyvízzé nyilvánították. Mozgásszervi, ideg- és bőrgyógyászati panaszok enyhítésére alkalmazzák.

Aloe vera kivonat / Aloe Barbadensis Leaf Juice

Kifejezetten hatékony hidratáló, regeneráló és bőrnyugtató összetevő. Felerősíti a kollagén szintézist, így késlelteti az öregedést, a bőr kiszáradását, növeli annak rugalmasságát. Segít fenntartani a bőr természetes hidratáltságát; feszesebbé, fiatalabbá varázsolja a bőrt. Segíti a bőr saját regeneráló képességét, emellett csökkenti a napégés okozta bőrpírt és egyéb bőrirritációkat.

Jojoba olaj / Simmondsia Chinensis Seed Oil

A jojoba olaj értékes tápláló és hidratáló összetevő, megakadályozza a bőr transzdermális vízvesztését. Csökkenti a ráncok képződését, puhítja, lágyítja a bőrt. A bőr felületén nem képez olajréteget, így hagyja lélegezni azt. Védelmet biztosít az UV sugarakkal szemben.

Boswellia Serrata Extract / Indiai tömjénfa kivonat

Az indiai tömjénfa kivonat alkalmazásával javítható a bőr tónusa, a bőr tisztább, fiatalosabb lesz. Csökkenti a ráncok előfordulását, tonizálja a bőrt, így az puhább és egyenletesebb lesz. Enyhíti a bőr kipirosodását, egyenletesebb lesz tőle a bőrszín.

Cetil-sztearil alkohol / Cetearyl Alcohol

Cetil és sztearil zsíralkoholok keveréke, melyet a segédemulgeálószerként, bőrpuhító és sűrítoanyagként használunk. A zsíralkoholok az egyéb, közismert alkoholokkal (pl. etil-alkohol) ellentétben nem szárítják vagy irritálják a bőrt.

Glicerin / Glycerin

Háromértékű alkohol, mely a növényi zsírok elszappanosítási reakciójában keletkezik. A bőr vízháztartásának szabályozására, egyensúlyának megőrzésére használják. Emulgeátorként alkalmazva biztosítja a krém lágy állagát, könnyű felvitelét a bőrre.

Glyceril-Sztearát-Citrát / Glyceryl Stearate Citrate

Hatékony emulgeátor, természetes úton növényi olajok és citromsav észterezésével állítják elő. Segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében. PEG (polietilén-glikol) és PPG (polipropilén-glikol) mentes. Rendkívül hőstabil. ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik (100%-ban természetes).

Dimethylsulfone / MSM / Metil-szulfonil-metán

Az MSM - Metil-szulfonil-metán - egy tiszta, organikus kénvegyület, mely DMSO2 - dimetil-szulfon – néven is ismert. Minden növényben és szövetben megtalálható. Erősíti a kollagénrostokat, javítja a bőr szerkezetét. A kollagén-és keratintermelésnek elengedhetetlen szereplője, a bőrt puhává és fiatalossá, a hajat fényessé varázsolja. A táplálkozástudomány a kollagén és a kötőszövetek építőanyagaként tartja számon, az öregedésgátló hatása így garantált. Az MSM elősegíti a hatóanyagok felszívódását, így azok eljuthatnak a szövetekig, ahol bőrfiatalító hatást váltanak ki.

Amerikai aranyvessző kivonat / Solidago Virgaurea Extract

Az aranyvessző kivonat elősegíti az 1-es típusú prokollagén szintézist, felveszi a harcot a káros szabadgyökökkel szemben, erősíti a bőr szövetét, rugalmasabbá teszi a bőrt, melynek köszönhetően üdébb, feszesebb látványt nyújt.

Zingiber Officinalis Root Extract / Gyömbérkivonat

"Segíthet az akne és egyéb bőrgyulladások kezelésében, bőrvédő hatású. Csillapítja a bőr duzzanatát, az ödémát. Kisebb vágások, sebek kezelésére is kiváló antiszeptikus hatása miatt."

Hegyi árnika kivonat / Arnica Montana Flower Extract

A hegyi árnika szeszkviterpén-lakton, fenol-karbonsav vegyületeket, flavonoidokat, kumarinokat és illóolajokat tartalmaz. Bőrgyógyító, helyreállító hatása igen jelentős, melyet elsősorban helenalin nevezetű alkotóelemének köszönhetünk. Antiszeptikus, antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságainak köszönhetően kiváló gyógyírt jelent gyulladásos bőrproblémák esetén. Serkenti a granulációs szövet képződését, így gyorsítja a gyógyulási folyamatot. Alkalmazható zúzódásra, napégésre, kisebb égési sérülésekre, valamint felszíni visszérgyulladásra is.

Rosmarinus Officinalis Leaf Oil / Rozmaringolaj

Tisztító, antiszeptikus hatású.

Rozmaring kivonat / Rosmarinus Officinalis Leaf Extract

Hatékony antioxidáns, semlegesíti a szabadgyököket, így gátolja, késlelteti a bőr öregedését. Gyulladáscsökkentő, kiválóan alkalmazható érzékeny, irritált bőrre. Segíti a bőrsejtek regenerációját, serkenti a vérkeringést a bőrben, így javítja annak anyagcseréjét. Fertőtlenítő hatásának köszönhetően az akné, dermatitis és ekcéma tüneteinek enyhítésére is alkalmas.

Rhodiola Rosea Root Extract / Rózsagyökér kivonat

A rózsagyökér(rhodiola rosea) egy adaptogén gyógynövény, melyet a szervezet a számára szükséges módon képes hasznosítani. Magas koncentrációban tartalmaz antioxidáns hatású polifenolokat és proantocianidineket, véd az oxidatív folyamatok ellen, felveszi a harcot a bőr öregedésével. Serkenti a vérkeringést és a sejtmegújulást, elsimítja a finom ráncokat.

Gliceril-kaprilát / Glyceryl Caprylate

Multifunkcionális kozmetikai nyersanyag, mely táplál, hidratál és segédemulgeátorként is használatos. Rendkívül bőrbarát összetevő, továbbá a termék biológiai stabilitásának megőrzését is segíti.

Hamamelis Virginiana Extract / Nagylevelű csodamogyoró kivonat

A nagylevelű csodamogyoró gyulladáscsökkentő hatású. A bőr gyulladásait a sejtekben lévő szabadgyökök okozzák. Oxigénmegkötő tulajdonságokkal és sejtkárosodás elleni védelemmel is rendelkezik. Megakadályozza a baktériumok megtelepedését a bőrön, így véd az atópiás dermatitis és az intertrigo dermatitis, illetve az egyéb bakteriális bőrbetegségek ellen.

Aesculus Hippocastanum Seed Extract / Vadgesztenye kivonat

Gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a hajszálerek áteresztőképességét, megszünteti a szöveti duzzadást, ödémát. A vadgesztenye kivonat oxigénmegkötő képessége magas, sejtvédő tulajdonságai miatt öregedésgátló hatású. Gazdag flavonoidokban, valamint quercetin és kaempferol származékokat tartalmaz.

Ananas Sativus Fruit Extract / Ananász kivonat

Az ananász gyümölcs kivonata, számos, bőrre jótékony hatású összetevővel. A bromelán és a gyümölcssavak enyhe hámlasztó hatással bírnak, a gyümölcscukrok és aminosavak pedig hidratáló és bőrpuhító hatásúak.

Zingiber Officinale Root Oil / Gyömbérolaj

Helyileg alkalmazva a gyömbér esszenciális olaja a vérkeringést serkentő formulák és keverékek elengedhetetlen összetevője.

Piper Nigrum Seed Extract / Feketebors kivonat

A feketebors gazdag káliumban, magnéziumban, C és K vitaminokban. C vitamin tartalmának köszönhetően rendkívül gazdag antioxidánsokban, antibakteriális, antibiotikus hatású. A finom ráncok, pigmentfoltok ellen kiváló, kombinálva és helyileg alkalmazva a megfelelő összetevőkkel. Egyes vitaminokkal (C vitamin) illetve gyógynövényekkel szinergiában működik.

E-vitamin (kevert tokoferolok) / Tocopherol

A leghatékonyabb antioxidánsok között tartják számon. Védi az epidermiszt az UV sugarakkal szemben, növeli a fényvédő krémek hatékonyságát, csökkenti a szabadgyökök képződését, gátolja a lipid-peroxidációt, csökkenti a transzepidermális vízvesztést és segíti a bőr természetes védekező mechanizmusait, óvja a bőr természetes védőrétegét.

Mentha Piperita Oil / Borsmenta olaj

A borsmenta olajban lévő mentol nyugtatja a fáradt bőrt, segít szabályozni a faggyútermelést. A bőr egészséges és tiszta lesz.

Etilhexilglicerin / Ethylhexylglycerin

Multifunkcionális kozmetikai összetevő, mely javítja a bőrérzetet, fokozza az eltarthatóságot növelő komponensek hatékonyságát, valamint antimikrobiális stabilizátorként viselkedik a kozmetikumokban.

Szkvalán / Squalane, Phytosqualene

A szkvalán az oliva szkvalén hidrogénezett, stabil, az oxidációnak ellenálló változata. A szkvalán az emberi bőr faggyújában is fellelhető vegyület (nagyjából 13%-ban, és ami így az egyik legnyagyobb koncentrációjú alkotóelem), mely a bőr megfelelő zsírosságát, védelmét biztosítja. Hidrogénezett változata bőrápoló hatóanyagként ismert, mely rendkívül könnyen szívódik fel. Védi a bőrt az UV sugarak káros hatásaival szemben, gátolja a bőrsejtek membránjának szabadgyökök okozta károsodását.

Xantán gumi / Xanthan Gum

A xantán gumi egy kiváló, cukor alapú természetes sűrítőanyag. A szacharóz vagy glükóz biofermentációjával előállított poliszacharid. Kis mennyiségben alkalmazva is rendkívül jó konzisztencianövelő. Vízzel gélt képez, így a krémek felvitelének könnyítésén, állaguk javításán túl bizonyos mértékben emulgeátorként is viselkedik.

Gliceril-linoleát / Glyceryl Linoleate

A glicerin-linoleát egy emulgeálószer, amely a glicerin és a linolénsav származéka. Növényi olajokból történik a kinyerése. Bőrtápláló hatású.

Nátrium-fitát / Sodium Phytate

A gabonából nyert fitinsav sója, melyet komplexképző komponensként használunk azért, hogy „megvédjen” bizonyos értékes, de érzékeny alkotóelemeket.

Citral*/ Citrál

A citrál gombaölő hatású, magas antioxidáns-tartalommal.

Geraniol*

A geraniol természetes antioxidáns. Antibakteriális, antiszeptikus, gyulladáscsökkentő hatású.

Limonene*

Allergén, az illatok / illóolajok kísérője

Linalool*

A linalool antibakteriális hatású.

HASZNÁLAT

WTN Gyulai termálbalzsam használati javaslat:

  • A balzsam használata egyszerű. A kezelendő felületen 1-2 pumpányi mennyiségben oszlassuk el a krémet és lehetőség szerint várjuk meg a teljes beszívódást.
  • Érdemes zuhanyzást követően használni, mert a pórusok a meleg hatására kitágulnak és könnyedebben jut a mélyebb rétegekig a hatóanyag.
  • Naponta legalább 2 alkalommal használjuk, folyamatosan legalább 1 hónapon keresztül.

Figyelmeztetés

  • Használat előtt a bőrt érdemes megtisztítani (lemosni) az esetleg rajta maradt testápolók vagy olajak maradványaitól, melyek a felszívódást gátolhatják.
  • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
  • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
  • A gyulai termálbalzsam krém alkalmazásakor ügyelj rá, hogy szembe és nyálkahártyára ne kerüljön.

Tipp:

  • Alkalmazás előtt tesztelheted, hogy nem-e vagy érzékeny a krém valamelyik komponensére! A fül mögötti terület erre kiválóan alkalmas. A vékony és érzékeny bőrfelszínen gyorsan megjelenhet az esetleges irritáció. Ha irritáció jelentkezik, ne használd a készítményt.
GYAKORI KÉRDÉSEK
  • Nem tudom kinyerni a krémet az airless flakonból, mi a teendő?

Az airless flakonoknál sajnos előfordulhat ez a probléma. A megoldás az, hogy a flakon alját, ha lepattintod, láthatsz egy kiálló kis műanyag részt pontosan középen. Ezt kellene a hüvelyk, vagy mutatóujjad segítségével felnyomni addig, amíg egy cuppanó hangot nem hallasz. Ez azt jelzi, hogy kinyomtad a levegőt és működni fog a pumpa. Ezt követően helyezd vissza az alját és kezdd el pumpálni. Lehet, hogy kell hozzá néhány pumpálás, mire a vékony műanyag csövön feljut a krém.

Ezt a műveletet tanácsoljuk akkor is, amikor már érezhetően kevés krém van a termékben.

  • Használhatóak-e egyszerre a speciális krémek?

A speciális krémek alkalmazása esetében általános javaslat, hogy 2 óra teljen el két különböző termék használata között.

  • Miért nem tartalmaz a termék kurkumát?

A termék kurkumát nem tartalmaz. Ez ugyanis csak szemfényvesztés. A kurkuma színanyaga ugyanis, már kevesebb, mint 0,1%-ban sárgára színezi a bőrt, megfogja a ruhát. Ilyen dózisban a kurkuma teljesen hatástalan. Csak a szép sárga színe miatt használják; meg persze a marketing értéke miatt…

Ha kurkumával, mint gyulladáscsökkentő hatóanyaggal reklámoznak egy krémet, akkor bizony az emberi hiszékenységet használják ki.

 

 

Forrás: Wise Tree Naturals CC.