D3-K2-A vitamin pótlása új megközelítésben!
FONTOS! A D-vitamin komplex szedését jó minőségű magnézium pótlással kell kiegészíteni!
Tudni kell, hogy miközben a szervezet a D-vitamint hasznosítja, rengeteg magnéziumot használ fel, ezért különösen fontos, hogy a D-vitamin szedése (a K2 és A-vitaminok pótlása mellett) összekapcsolódjon a magnézium pótlásával.
D-vitamin K2 és A-vitaminokkal együtt, de miért?
A zsírban oldódó vitaminok szinergikusan működnek együtt: A, D, E, K-vitaminok együtt sokkal hatékonyabbak, mint önmagukban. Ráadásul védelmet is nyújtanak a D-vitamin toxikus hatásaival szemben.
K2-vitamin hiányában a D-vitamin többet árthat, mint használna. A K2 vitamin feladata, hogy a fehérjéket aktiválja, így a kálcium valóban a csontokhoz szállítódjon és ne a lágy szövetekben halmozódjon fel; a magnézium is ezt a szerepet tölti be. A K2 vitaminnál nagyon fontos, hogy az étrend-kiegészítő transz formában tartalmazza, ráadásul azt is min. 95%-ban, így a cisz formában lévő K2-vitamin minimális mennyiségben van csak jelen, ugyanis csak a transz formában lévő K2-vitamin tudja élettani szerepét betölteni.
Az A-vitamin feltétele a D-vitamin hasznosulásának és működésének. Itt nagyon fontos a dózis, ugyanis a túl sok épp olyan káros, mint a kevés! A WTN D3-K2-A-vitamin komplexben optimális mennyiségben van benne, az ajánlott napi bevitel közel fele. A multivitaminok jóval nagyobb mennyiségben tartalmazzák az A-vitamint, a napi javasolható adag akár többszörösét is, amely veszélyeket rejthet! A béta-karotin formában történő A-vitamin pótlás ráadásul sok esetben nem vezet eredményre, mivel a szervezet átalakító folyamatai nem elég hatékonyak (a béta-katorin az A-vitamin elővegyülete).
Számunkra rendkívül fontos a készítmény hasznosulása és hatékonyságának maximalizálása, ezért a készítmény vívőanyaga az MCT olaj, amely kiváló biológiai hasznosulást biztosít.
Fontos!
A zsírban oldódó vitaminok bőrre juttatva is tökéletesen hasznosulnak, sőt. Így bőrön eloszlatva is bátran dozírozható.
Ne feledjük, az egyes vitaminok, ásványi anyagok sokkal hatékonyabbak együtt, ételeink sem csak egy komponensből állnak. Általában pont azokat az összetevőket tartalmazzák, abban az arányban, amelyek jobb hasznosulást eredményeznek.